Giv adgang til mapper

En Administrator skal give adgang til de enkelte brugere, før de kan åbne mapperne i filstrukturen. Det er en sikkerhedsforanstaltning, så man ikke ved et uheld kommer til at give brugere adgang til hemmelige dokumenter.

Rettighedsniveauer

Der er 3 forskellige rettighedsniveauer, som du kan tildele brugere. Administratorer vil altid have "Skrive"-rettigheder, mens andre brugere som standard vil have "Ingen"-rettigheder.

En administrator har altid adgang til alle mapper. Det kan ikke ændres.

Rettighed Se filer Uploade Slette
Skrive/Upload
Kigge/Åbne
Ingen

Brugerrettigheds-menu

Indtillinger ➡️ Brugerrettigheder

Som Administrator skal du inde i filmodulet vælge indstillinger, hvorefter nedenstående billede kommer frem. Her skal brugere med projektrollen Administrator eller Manager give de enkelte brugere adgang.

Brugerrettigheder

Adgang per brugergruppe

Den øverste menu indeholder brugergrupper. Når du aktiverer en brugergruppe bliver den grøn.

Vælg hvilke mapper brugergruppen skal have adgang til.

Du kan ændre personers brugergruppe i projektets indstillinger.

Specialadgang til enkelte brugere

Hvis der er enkelte brugere, som skal have ekstra adgang - altså mere adgang end den brugergruppe de er en del af, så kan du tilføje dem i den nederste menu.

Hvis en bruger har adgang via en brugergruppe, så kan du ikke fjerne adgangen her.

Projekter oprettet før august 2022 vil automatisk have brugere synlige her. Kontakt support, hvis du har brug for hjælp.

Mapper ejet af administratoren

Er der en mappe du ikke kan finde? Hvis en bruger med projektrollen Administrator har låst en mappe, så er det kun Administratorer på projektet, der kan give adgang til den.

Adgangslog

Du kan til enhver tid se, hvem der har haft adgang til hvilke mapper, samt hvem der har givet dem adgang.

Når du er inde i menuen "Brugerrettigheder", kan du klikke på knappen "Adgangslog over ændringer". Har vil alle ændringer blive vist.