Gå til indholdet

LEAN - Kanban

Kanban er en smart visuel måde at styre opgaver på. Metoden fra stammer konceptet LEAN, hvor man ofte arbejder mere agilt og iterativt.

Med CxPlanner's Kanban visning kan du nemt styre opgaver. Det er specielt egnet til uge-opfølgning og møder med underentreprenører.

Kanban-konceptet

Konceptet er, at fremfor at se opgaverne i en traditionel tabel-visning, så vises opgaverne som "Post-it notes" på en tavle.

Når en opgave skal skifte status, så trækker man simpelthen bare opgaverne hen til den nye status.

En vigtig ting er, at når ændrer en opgave her (trækker den til en ny status), så opdaterer opgaven også automatisk de andre steder i CxPlanner, fx i tabel-oversigten.

Du kan derfor være sikker på, at overblikket altid er opdateret!

Hvorfor benytte Kanban?

Folk arbejder forskelligt - nogen kan bedst lide Excel-lister, andre kan bedre lide visuelle arbejdsmetoder.

Kanban er en visuel arbejdsmetode, som giver et godt overblik over, hvad der er udestående, og hvor langt fremdriften er.

  • Visuel arbejdsmetode
  • Aktiv flytning af opgaver mellem status
  • Godt overblik over udestående opgaver
  • Kanban optimeret til byggeprojekter

Mange har prøvet at bruge Trello, Asana og Podio - vi mener bare, at ingen af dem er optimeret til byggeprojekter ligesom vores!

Filtrering

Du kan nemt filtrere og søge efter opgaver. Du kan filtrere på den ansvarlige person, eller du kan søge i teksten på tværs af navn, kategori, phase, tags m.m.

I videoen i toppen kan du se, hvordan vi filtrerer opgaverne på den ansvarlige person.

Swimlanes

På videoen ovenfor kan du se 2 swimlanes. Den øverste hedder "Generelt" og den nederste hedder "Uddelegeret". Du kan tilføje og ændre swimlanes i projektets indstillinger.